KRIGERNE FRA NORD

Længde: 00:58:30

År: 2014

Sprog: Dansk

Undertekster: Dansk

Produktionsselskab: made in copenhagen

Andre versioner af denne film:
WARRIORS FROM THE NORTH: Engelske undertekster


   

For institutioner
   


Embed - -

KRIGERNE FRA NORD - Trailer / Preview
Beskrivelse
KRIGERNE FRA NORD giver et unikt indblik i en ellers hermetisk lukket verden. En verden hvor unge dansk-somaliske mænd drager i hellig krig og er villige til at dø for Al-shabab.

For første gang fortæller en insider om rekrutteringen til al-Shabab. Ud af en gruppe på 6-7 unge dansk-somaliske mænd med al-Shabab-sympatier er to døde efter at have udført selvmordsangreb i Mogadishu og har dræbt flere uskyldige mennesker: herunder et hold nyuddannede læger og 2 FN-soldater. Et tredje medlem, Mohammed er stadig hellig kriger i Somalia. Vi møder hans far, Abukar, som har viet sit liv til at få sønnen hjem i god behold. Det fjerde gruppemedlem, ”SKYGGEN”, fortæller hele historien i en ny dansk dokumentarfilm:

Filmen blotlægger konsekvenserne af at vokse op på bunden af et samfund midt imellem to kulturer uden tilhørsforhold. Den viser hvor let det umiddelbart er at lade sig hverve til islamiske militante grupper som al-Shabab eller IS– og ikke mindst hvor svært det kan være at bryde med organisationen igen og vende hjem.
På nuværende tidspunkt tilgængelig i disse lande/regioner:
All countries
Tilmeld dig DanishDox nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev og bliv opdateret på danske dokumentarfilm på DanishDox