Et militærdiktatur bag facaden

Længde: 01:38:00

År: 2019

Lokation: Myanmar

Sprog: Dansk

Undertekster: Dansk

Produktionsselskab: Bullitt Film

   

For institutioner
   


Embed - IMDb - Filmens eget website

Et militærdiktatur bag facaden - Trailer / Preview
Beskrivelse
”Et militært diktatur bag facaden” fortæller gennem en række samtaler med ledende militærgeneraler samt den berømte og berygtede Aung San Suu Kyi, historien om den magtkamp, der er foregået bag kulisserne i Myanmars demokratiseringsproces.

Militærgeneralerne i diktaturet var efter 50 års militærdiktatur isolerede og hårdt sanktionerede og var klar over at Vesten kun ville acceptere én bestemt valuta hvis sanktionerne skulle løftes: demokrati. Militæret går i gang med at etablere et skindemokrati, men må hurtigt sande at der er en langt værre betingelse for at få den internationale anerkendelse: de skal inkludere deres livslange fjende, demokratiforkæmperen og Nobels fredsprisvinderen Aung San Suu Kyi på den politiske scene. Det bliver starten på en helt ny magtkamp, hvor Aung San Suu Kyi viser sig at mestre det kyniske magtspil med bravur. Det er dog ikke nok til at omstyrte det magtfulde regime, og på et afgørende tidspunkt indgår hun en farlig pagt med fjenden og accepterer at gå i regering sammen med militæret.

Filmen tager en dramatisk drejning, da militæret gennemfører en massiv etnisk udrensning af det muslimske mindretal, Rohingyaerne. Som statsleder kan hun ikke længere frit kritisere militærets brutale handlinger, men må stå ved deres side som hendes fæller i regeringskontorerne. Hun sættes i sit livs dilemma, da hun presses af det internationale samfund, det folk hun altid har kæmpet for – og sin egen skæbne om at løfte arven fra sin far, der grundlagde Myanmar og håbet om demokrati. Efter 50 års militærdiktatur er hun som hans datter fortsat landets eneste håb.
På nuværende tidspunkt tilgængelig i disse lande/regioner:
Denmark
Tilmeld dig DanishDox nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev og bliv opdateret på danske dokumentarfilm på DanishDox